Presentació de la meva candidatura a les eleccions primàries per a l’Ajuntament de Barcelona (resum)

La Pedrera

La Pedrera

Barcelona és la capital de tots els catalans i és molt més que tots els barcelonins. Barcelona és i ha de ser la capital de l’euromediterrània. Ha de ser una de les més atractives d’Europa. Voldria que fos la dels entusiastes, un moviment d’entusiasme cap a una ciutat més valorada des de fora que des de dins.  Servir Catalunya es pot fer des de molts llocs, un dels més rellevants és la seva capital i és un dels honors més alts que qualsevol ciutadà pot assolir.
Catalunya ha estat reconeguda i respectada quan ho ha estat la seva capital, quan ha estat forta i valenta. I quan han estat reconeguts i respectats els seus alcaldes.
Ara, si aconsegueixo els suports necessaris, em disposo a fer-ho des de la capital, posant al servei dels barcelonins el mateix que he fet des de Catalunya. La meva confiança que les coses poden millorar si ens hi esforcem.
Vaig servir a Mollet del Vallès, on vaig néixer, i no me n’amago. He dit moltes vegades que em sento honorada de ser filla de Mollet. Faig el pas per tal que la Comissió Electoral tingui en consideració la presentació de la meva candidatura i ho faig convençuda que el sol fet que estiguem aquí aporta quelcom, un bri d’obertura, del funcionament dels partits i convençuda que Barcelona viurà aquest procés com un enriquiment de la vida social.
Els moments actuals no són fàcils, tampoc a títol individual ni col·lectivament. En els moments difícils, el principal adversari és l’escepticisme, que només és pot vèncer si demostrem la capacitat de canviar el curs de les coses. Amb la decisió dels afiliats.
Aquest pas el faig per fer un esforç col·lectiu, amb un projecte de la social democràcia catalanista en un sentit obert i ampli. Confio que aquest procés, fet des de la millor de les intencions i el respecte cap a Jordi Hereu, serveixi per l’aprofundiment democràtic.
Aquest pas el faig amb la convicció que la meva experiència anterior pot ser considerada com un capital personal i polític, i el vull transformar en un compromís amb el futur de Barcelona i amb tots els que es puguin sentir cridats en aquest futur d’una Barcelona estimulant i dinàmica.
Ara és el moment de recuperar el camí confiat i segur.  Els entusiastes de la capital de Barcelona, l’esperit de la millor Barcelona, la que ha sigut admirada pel món i ho seguirà sent.
Tant la gran Barcelona, la que va més enllà dels seus límits territorials com l’aspra, rica i complexa realitat dels ciutadans. Tant l’una com l’altra han de sentir la protecció del seu ajuntament i alhora Barcelona ha de ser referència important per la vida política del país.
En presentar la meva decisió que vull concórrer a les primàries vull deixar constància que s’ha de treballar a prop però mirar lluny, amb un projecte de ciutat ben ampli. Recuperar la confiança dels barcelonins en la seva ciutat. Fent que tota Catalunya se senti orgullosa de la seva capital. Recuperant i enfortint el valor del respecte com a valor principal entre les persones i administracions, fent bandera dels drets i de l’exigència dels deures.

Projectant la ciutat arreu del món. El valor d’allò que és públic, que no és que no sigui de ningú, sinó que és de tots com el gran patrimoni de tots els ciutadans evitant les apropiacions inadequades. Implicant en els afers públics les millors capacitats, els millors talents públics, les persones que evoquen a la seva societat una part d’ells mateixos amb la voluntat que sigui millor.
Amb la voluntat que Barcelona tingui, per primera vegada una dona assumint la màxima responsabilitat institucional de la ciutat.
Treballaré perquè el PSC guanyi les eleccions del 22 de maig, ja que el nostre principal adversari són aquells que des de l’oposició critiquen la ciutat i no fan res per millorar-la. Vull que Barcelona torni a ser motiu d’orgull. I tornar a estirar el fil d’Europa, on havíem estat grans protagonistes, i estirar el fil del progrés mundial perquè passi a través d’aquesta ciutat.
A tots els que se senten propers al PSC, a tots els que vulguin participar d’aquest procés, que els espero, que els necessito. Que Barcelona els necessita. A partir d’ara em podeu trobar també a montserratturabcn.cat.

Anuncis

19 pensaments sobre “Presentació de la meva candidatura a les eleccions primàries per a l’Ajuntament de Barcelona (resum)

 1. eduard agudo

  Honorable Consellera, Il·lustríssima Alcaldessa,
  Permètim l’atreviment de donar-li la meva opinió amb relació a la seva candidatura com a futura alcaldessa de Barcelona. L’alcaldia de Barcelona, en la meva opinió, no és el lloc que a vostè li correpòn. Per mi, vostè hauria de ser la candidata del PSC a presidir el Govern de la Generalitat de Catalunya.
  Tot i la meva opinió, li desitjo molta sort en la seva nova aventura política.

 2. marga

  Tens tota la meva confiança, no tinc cap dupte que treballaras per bcn i donaras lo millor de tú per tal de transformar aquesta ciutat , llàstima que no pugui votar-te per no èsser militant del teu partit.
  Salut,
  Marga

 3. Jordi Báez

  Montse, tens la meva admiració i respecte des de que vas accedir a la conselleria en el primer tripartit. Tot i lamentar que no puguessis ser la candidata socialista al Novembre, i tot i que no pots comptar amb el meu vot, perquè soc ‘ex-barceloní’, tens el meu suport. Et desitjo molta sort. L’ajuntament de Barcelona guanyará molt amb tu, tant si arrives a l’Alcaldia como no.

 4. Lluís Lopez

  Salutacions seyora Tura.
  Comparteixo l’opinió de l¡Eduard Agudo. Jo personament, he tingut l’honor de tenir-la com a Consellera del Departament on treballo. I puc dir que vosté està més que capacitada per a ser candidata a la Presidència de Catalunya. No es conformi amb el paper d’Alcaldessa, façi un pas més enllà.
  Moltes gràcies i molta sort.

 5. Joan

  Hola Montserrat! No he votat mai als socialistes, però sempre m’has semblat una de les grans promeses del PSC. Si finalment guanyes les primàries no tinguis cap dubte de que sumaràs el meu vot. Endavant i força amb l’aire fresc!

 6. Santi

  Hola Tura!

  Sóc un barceloní d’esquerres (votant d’ICV) i no estic content amb el govern que tenim a l’Ajuntament. Mai he votat el PSC però si arribes a ser candidata a l’alcaldia em plantejaré molt seriosament donar-te el meu suport. Tant personalment com per la teva feina al Govern de la Generalitat crec que pots ser una gran alcaldessa de la ciutat i retornar-nos la il·lusió perduda des de fa anys (tot i que, per a decir el meu vot, esperaré a sentir les teves propostes concretes).

  Només volia aconsellar-te humilment que centris els teus discursos i el teu programa en la ciutat i sobretot en els seus ciutadans. Crec que en els textos de la teva web (http://montserratturabcn.cat/) parles massa de Catalunya i massa poc de Barcelona; per exemple, en el text de l’inici comences dient que vols “servir Catalunya” i la paraula “Catalunya” apareix 4 cops mentre que “Barcelona” només un. Si ets alcaldessa crec que has de servir en primer lloc Barcelona i els que hi vivim.

  Molta sort en les primaries i gràcies per retornar la il·lusió a molts ciutadans de Barcelona!

  Santi

 7. Retroenllaç: Tweets that mention Presentació de la meva candidatura a les eleccions primàries per a l’Ajuntament de Barcelona (resum) | Montserrat Tura -- Topsy.com

 8. Carlos P.A

  Hola. Et desitgo el millor.
  Mireo el meu article.
  http://tecnologiaymotor.wordpress.com/2011/01/27/un-poco-de-politica-las-primarias-del-psc-en-barcelona-hereu-tura/

  Palaré de les teves bons actes més endavant.
  Sort i ánims.
  PD. hem faria molta ilusió que almenys el miressis, per saber que t’intereses per Barcelona, i posesis un comentari en tot cas, per saber que t’ha semblat.
  No parlo molt de vosté, peró m’agradaria fer un article da la vostra persona, pero necesito els fets, i en tinc, pero els he de redactar.
  Sort i ánims.

  Carlos

 9. mercè lópez grijüela

  Montse, amb la teva presencia primaries ha tornat la força a Barcelona dels temps d’en Maragall i l’esperança a molts militants d’un futur amb menys silencis i més participació de les idees. Força & coratge, Xarxa Tura no s’atura!

 10. Moret

  Por supuesto que estoy por la democracia interna en nuestro partido y en todos los demás. Por supuesto que una forma no demasiado perfecta de democracia interna son las “primarias”. Hasta aquí bien.
  Pero tengo un poco la impresión de que estas primarias son un tanto frívolas. A mí me han dejado bastante perplejo por no ser capaz de ver diferencias significativas (de origen, ideológicas, personales, …) entre los dos candidatos.
  Al final me decidiré por uno de los dos teniendo en cuenta, sobre todo, quién se alinea con quién. Tanto a nivel personal como en lo que se refiere a agrupaciones (¿Qué piensa Corbacho de todo este lío? ¿Y Castells? ¿Quién cae mejor en Nou Barris o en Sant Martí? ¿Y en Sarrià-Sant Gervasi?
  Sería muy de agradecer que todo eso se vaya publicando. De momento, la Web del partido, ausente de la cuestión.

  Juego limpio y que salga el sol por Antequera.

 11. AndreuTB

  Montserrat Tura considera “normal” un sou de 2.000 – 2.500 €, això va dir en un d’aquests cara a cara entre Tura i Hereu.
  Que aquesta gent viu en una mena de món paral.lel, absolutament allunyat de la realitat, ja ho sabem. Però que s’ho callin, si us plau. Si aquesta senyora, que ha estat un bon grapat d’anys al Govern, encara no sap quin és el sou “normal” al seu país, que plegui. No mereix ostentar cap representativitat institucional.
  No puc evitar que em soni a insult aquesta consideració de “normal” d’un sou que milions de catalans només poden somiar, perque no el veuran mai.
  Ho sento, però això ultrapassa tot el que pot suportar una societat que pateix la crisi d’una manera que aquesta senyora, consellera del Govern de la Generalitat les dues darreres legislatures , pel que es veu, no pot ni imaginar.
  I això que estem parlant de les pressumptes esquerres…

 12. Montserrat Tura Autor de l'entrada

  Andreu, era un debat sobre el cost de la mobilitat en cotxe privat i on defensava l’ús del transport públic. Feia la reflexió que determinades rendes no poden pagar l’ús del vehicle privat. És en aquest context que vaig parlar del fet que una renda familiar per sota d’aquestes xifres no podia fer front a la mobilitat en cotxe particular i per això és tan important el transport públic.

  Montserrat Tura

 13. Retroenllaç: Presentació de la meva candidatura a les eleccions primàries per a l'Ajuntament de Barcelona (resum) |xcat.cat

 14. Retroenllaç: Presentació de la meva candidatura a les eleccions primàries per a l'Ajuntament de Barcelona (resum) |xcat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s