Acte final de campanya del PSC a Barcelona

Fa uns vint anys, a la plaça de la Rosa dels Vents (a la punta de la Barceloneta, prop del Moll de Llevant) l’alcalde Pasqual Maragall em va explicar –ho recordo com s’hi fos ara– que si poses atenció se sent l’escalf de totes les generacions que han volgut fer de Barcelona la capital de Catalunya. Si hi poses encara més atenció se sent el suport a les difícils transformacions que presenta al món una nova Barcelona.

Llavors sentíem l’escalf dels barcelonins i les barcelonines però no vàrem sentir mai el de Convergència i Unió i menys del PP.

No han tingut interès per Barcelona fins que no han vist que tenien possibilitats de controlar-la. Perquè això no passi és pel que estem aquí.

Els llibres d’història són injustos amb la feina feta pels ajuntaments en aquestes tres dècades.

En la història de Catalunya pesa molt la recuperació de les institucions d’autogovern i no s’explica prou la transformació consistent i irreversible de les condicions de vida de pobles i ciutats feta pels seus ajuntaments.

D’aquesta injustícia se n’escapa Barcelona perquè la magnitud de les seves transformacions ha traspassat fronteres i l’ha feta brillar al món.

No podem estroncar aquest fenomen observat i admirat per tothom. No podem estroncar la feina de Serra, Maragall, Clos i Hereu. Per això estem aquí.

El canvi l’hem fet amb el suport de la ciutat i és aquest suport el que demanem pel diumenge.

Acceptem que superats molts problemes de cohesió i de falta de serveis bàsics, han aparegut nous problemes, perquè les ciutats, canvien, la societat canvia. Per això nosaltres també hem canviat les maneres de fer, perquè només els que vam treure la ciutat i cada un dels seus barris i districtes de les crisis dels any 80 i 90 estem en condicions de fer-ho ara. És per això que estem aquí.

Ens rebel·lem contra la crisi de valors, contra determinades actituds i continguts, contra la banalització de la ciutat que és referent mundial. Predicar el canvi pel canvi és frívol, és una frase pel consum electoral i que Convergència i Unió practica la frivolitat desmereixent la ciutat.

La política recupera el seu veritable sentit quan ens marquem horitzons, vastos horitzons i demanem a tots que ens ajudin a fer-los realitat.

Autocrítica en el que calgui, però tota la força en la defensa de Barcelona, de la cultura, dels llenguatges diferents per un mateix batec: el treball sense defalliment. Per això estem aquí.

No fer res davant els problemes també és una opció política. No fer res mentre l’escola, l’espai públic, la comunitat de veïns o el barri observen noves dificultats és retrocedir.

No fer un món dinàmic i canviant és anar enrere.

El canvi no és descobrir ara que els alcaldes han de treballar per a les persones.

I una victòria de Convergència i Unió a Barcelona seria interpretada pel Govern d’Artur Mas com un aval a les retallades. Per això estem aquí.

Aquests dies en què les conseqüències de la crisi econòmica i de valors ens criden des de les places de les grans ciutats hem de mostrar com els socialistes ensenyem amb la nostra feina que la política és el nexe entre el desig de canvi i la realitat volguda.

Ja no és l’economia la ciència de totes les ciències, és la política honesta, la que suma esforços i voluntats per canviar el món per això em vaig fer socialista, ens vam fer socialistes.

El nostre rebuig a l’economia que busca el guany desaforat i fàcil, el nostre rebuig a la economia especulativa. La nostra defensa de la política que atén als afectats per la crisi i no calla davant l’enriquiment il·lícit. Per això estem aquí.

Els socialistes barcelonins, tots els ciutadans de Barcelona em teniu al vostre costat. Ho vaig dir el dia 19 de febrer, el dia de les primàries. Primàries respectuoses, revulsiu i efervescència dels militants i simpatitzants que des d’aleshores no han deixat de treballar al costat d’en Jordi Hereu que ha sabut canalitzar la força d’aquell procés de democratització interna del partit.

El inconformisme i la unió de tots ens han omplert d’esperança en la victòria.

Llavors i ara hem aprés que quan hi ha dubtes, quan els camins fan preguntes la resposta sempre és: MÉS DEMOCRÀCIA. Per això estem aquí.

Ara Barcelona té un projecte sòlid i els socialistes un compromís d’estructurar una ciutat amb més i millors serveis, la ciutat que conversa amb el mar i la muntanya amb els rius i els turons, per fer-ne espais de vida, de major qualitat de vida.

Són temps de canvis i els canvis només poden ser positius si s’aprofiten per aconseguir formes d’entendre el governar amb major consistència democràtica.

El més democràtic continua essent el sufragi universal: LES URNES. Buides al matí del diumenge. Victorioses al vespre. Per això demano el vot per en Jordi Hereu.

Anuncis

3 pensaments sobre “Acte final de campanya del PSC a Barcelona

  1. Retroenllaç: Posts d’avui: 21/05/2011 | Els blogs d'xcat

  2. Retroenllaç: Acte final de campanya del PSC a Barcelona |xcat.cat

  3. Retroenllaç: Acte final de campanya del PSC a Barcelona |xcat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s