Biografia

Família Tura i CamafreitaVaig  néixer a Mollet del Vallès l’any 1954 en el si d’una família fortament marcada per l’ activitat política en favor de la llibertat, la democràcia i el catalanisme.  Des de molt jove em vaig vincular a organitzacions antifranquistes i de defensa dels drets humans.

Sóc mare de dues filles,  llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i vaig compatibilitzar l’exercici mèdic a l’Hospital Clínic de Barcelona i al comarcal de Palamós, amb l’especialització en gestió i economia sanitària, essent directora del Consorci Sanitària del Baix Empordà.

Vaig ser alcaldessa de Mollet, la meva població natal, des de l’any 1987 fins l’any 2003, període durant el qual la ciutat va experimentar una extraordinària transformació, tant des del punt de vista urbanístic com sociocultural. Va ser subseu olímpica l’any 1992. La important regeneració urbana de Mollet fou reconeguda l’any 1998 amb el primer premi europeu de l’espai públic urbà.

Vaig  ser elegida diputada al Parlament de Catalunya en les eleccions autonòmiques de 1995, reelegida al 1999, 2003, 2006 i 2010. Durant la meva activitat com a diputada, he format part de les comissions de Política Territorial, d’Economia, Finances i Pressupost i vaig ser vicepresidenta de la Comissió d’Organització i Administració de la Generalitat i Govern Local. A la VI legislatura vaig ser portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, i vaig formar part de la seva direcció.

L’any 2003 vaig ser nomenada consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya i, consellera de Justícia des de l’any 2006 fins al desembre del 2010.

Actualment, IX legislatura, sóc membre de la Mesa del Parlament de Catalunya.

 

Alguns llibres

Carles Serra:  La dona tenaç.  Retrat de Montserrat Tura



Jordi Solé Tura: Una història optimista




Diccionari biogràfic d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental

Joan Tura i Pedragosa

Feliu Tura i Valldeoriola

Montserrat Tura i Camafreita